Les handicapés pas tous égaux en Belgique

vendredi 9 octobre 2009
par  André Boucq
popularité : 1%

JPEG - 337.8 ko
article presse[1]

André Boucq

Traduction en nerlandais par internet

MR MP, de ARLONAISE Carine Lecomte betreurt discriminatie op de sociale bijstand begroting.

In een recente datum t "e-readers," Mr Gusbin van Nassogne, opgezegd het onrecht hij voelt over persoonlijke assistentie budget. De MP Aarlen Carine Lecomte (MR), is niet ongevoelig voor het gevoel van onze lezers. Ze gelooft ook dat het een discriminerende maatregel.

"Ik deel de onrechtvaardigheid gevoeld door MR Gusbin Simon over de begroting rechtshulp personeel, zei de MP. Terwijl sommige mensen met een handicap blijven collectieve structuren die speciaal zijn gesigneerde nodig, anderen beweren oplossingen inachtneming van hun autonomie en hun leven keuzes.

Deze persoonlijke assistentie budget (BAP) die, afhankelijk van de ernst van de handicap, varieert tussen 7 500 en € 30 000 € per jaar, kunnen mensen met een handicap die recht hebben op vrij gebruik hulp en zorg die ze nodig hebben : huisvrouw, persoonlijke verzorging, vervoer ... » " Een begroting die een toename van autonomie

Ms Lecomte vervolgt : "Dit apparaat verhoogt de autonomie van de persoon met een handicap, omdat zij besluit zich aan zijn leven te organiseren. Het voorkomt ook de institutionalisering en de wijze uitstel kansen voor afhankelijke familieleden. Van kracht in Vlaanderen sinds het einde van 2000 werd deze maatregel uitgevoerd door de Waalse regering afgelopen mei 14. Het is echter onderworpen aan een grote beperking als aanmerking te komen, moet de persoon niet de leeftijd van 65 jaar bereikt ten tijde van de eerste aanvraag voor interventie.

"Dit is volstrekt discriminerend Mr Gusbin bijvoorbeeld, vlak nadat hij draaide 65, had gecontracteerd amyotrofische laterale sclerose, een ziekte die geen verband met de leeftijd heeft.

De MR groep, zoals het Waals Parlement en het Huis, strijdt met de handicap te ondersteunen niet langer last van overwegingen, zoals leeftijd van de persoon, waar ze woont, de persoon met wie Ze woont ... » "